«Και διπλωματικά και στρατιωτικά και από θέμα διασφάλισης των συνόρων η Τουρκία πέτυχε» ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, σε δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην οποία συμμετείχαν επιχειρηματίες την Παρασκευή. 

«Οι επιτυχίες της Τουρκίας έρχονται σαν βροχή. Όσο η Τουρκία εμπιστεύεται τον εαυτό της γίνεται περιφερειακή και παγκόσμια δύναμη και αυξάνει το κύρος της» σημείωσε ο Τούρκος Πρόεδρος. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η στενή σχέση με τη Ρωσία μας διασφάλισε την επιτυχία των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Βόρεια Συρία ανατολικά του Ευφράτη ενώ οι σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν είχαν φτάσει στο σημείο που επιθυμούσαμε… τώρα οδηγούνται στο επιθυμητό σημείο» συμπλήρωσε. 

«Ο Ομπάμα άφησε μία κακή κληρονομιά στον Τραμπ αλλά με τον Τραμπ έχουμε σε πολλά σημεία για το Συριακό και κοινές αντιλήψεις. Όμως αυτή η συναντίληψη άργησε να εκδηλωθεί στην πράξη αλλά έγινε» είπε ο Τούρκος Πρόεδρος. 

Ο Ερντογάν στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι «η στρατιωτική επιχείρηση κατά των Κούρδων ανατολικά του Ευφράτη θα περιμένει για κάποιο χρονικό διάστημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την περασμένη εβδομάδα σημειώνεται πως ο πρόεδρος της Τουρκίας είχε αναγγείλει ότι η χώρα του είναι έτοιμη για τη στρατιωτική επιχείρηση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης