«Οι μονομερείς ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών βλάπτουν τα ίδια τους τα συμφέροντα και την ασφάλειά τους» αναφέρει ο πρόεδρος της Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε άρθρο το οποίο φέρει την υπογραφή του και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα The New York Times.

Στο άρθρο του ο Ταγίπ Ερντογάν σχολιάζει την απόφαση του Ντ. Τραμπ διπλασιάζει τους δασμούς στον τουρκικό χάλυβα και στο αλουμίνιο αναφέροντας «σε μια εποχή που το κακό εξακολουθεί να παραμονεύει σε όλο τον κόσμο, οι μονομερείς ενέργειες εναντίον της Τουρκίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμμαχό μας επί δεκαετίες, θα χρησιμεύσουν μόνο για να υπονομεύσουν τα αμερικανικά συμφέροντα και την ασφάλεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα ο Τούρκος Πρόεδρος προτρέπει την Ουάσινγκτον να εγκαταλείψει τη «λανθασμένη αντίληψη» επισημαίνοντας ότι οι διμερείς σχέσεις θα μπορούσαν να είναι «ασύμμετρες» και να συνειδητοποιήσει ότι η Τουρκία έχει εναλλακτικές λύσεις «προτού είναι πολύ αργά».

«Η αποτυχία να αντιστραφεί αυτή η τάση μονομερών ενεργειών και έλλειψης σεβασμού θα απαιτήσει από εμάς να αρχίσουμε να αναζητούμε νέους φίλους και συμμάχους» απειλεί ο πρόεδρος της γειτονικής μας χώρας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης