Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως «αποδείχτηκε πόσο δίκηο είχε για τις αντιρρήσεις του να ενισχυθούν από τους Αμερικανούς, με ρίψεις οπλισμού από αέρα, οι Κούρδοι υπερασπιστές της μεθοριακής πόλης Κομπανί, μια και τα πιο πολλά εφόδια έπεσαν στα χέρια των τζιχανστιστών».

Η δήλωση Ερντογάν αποτελεί απάντηση σε ερώτηση δημοσιογράφων σε συνέντευξη Τύπου πριν την αναχώρησή του για την Εσθονία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι μόλις ένα μικρός ποσοστό από τα εφόδια που ρίχθηκαν από αμερικανικά αεροσκάφη για τους υπερασπιστές του Κομπανί, δεν έπεσαν στα χέρια των τζιχανστιστών.

Πρόσθεσε πως το παραδέχτηκαν και οι ίδιοι οι Αμερικανοί. «Παρόμοιες επιχειρήσεις δεν θα πρέπει να προσδιορίζονται και να εξηγούνται πριν ελεγχθούν τα αποτελέσματά τους», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος. Όσο για τους ποιους υποστηρίζουμε είναι ολοφάνερο», είπε ακόμη.

«Πάντως, είπαμε στον Ομπάμα πως η ενίσχυση του PYD και του PKK (Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν) δεν είναι αποδεκτή από εμάς», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «Washington Post έγραψε στις 21 Οκτωβρίου ότι το Ισλαμικό Χαλιφάτο δημοσίευσε νέο video που δείχνει τα αμερικανικά όπλα που έπεσαν από τον ουρανό στα χέρια τους.

Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης
Πηγή: hurriyet.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης