Ερντογάν: Η Τουρκία θα δώσει 15 εκατ. δόσεις του «Turkovac» στην Αφρική

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου 2021, 16:19
Ερντογάν: Η Τουρκία θα δώσει 15 εκατ. δόσεις του «Turkovac» στην Αφρική

Τη δέσμευση να στείλει 15 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου «Turkovac» στην Αφρική ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο η Τουρκία μέσω του προέδρου της χώρας Ταγίπ Ερντογάν κατά τη σύνοδο κορυφής Τουρκίας – Αφρικής, που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη.

«Είναι ντροπή για την ανθρωπότητα ότι μόνο το 6% του αφρικανικού πληθυσμού έχει εμβολιαστεί κατά της Covid-19», είπε ο Ερντογάν στους ηγέτες χωρών της αφρικανικής ηπείρου που συμμετέχουν στη σύνοδο.

Η Τουρκία θα εργαστεί για να συμβάλλει ώστε να ξεπεραστεί η «παγκόσμια αδικί» και η «άδικη αντιμετώπιση» της Αφρικής στη διάρκεια της πανδημίας, πρόσθεσε ο τούρκος πρόεδρος.

Η Τουρκία έχει ήδη αιτηθεί για έγκριση επείγουσας χρήσης του Turkovac και οι δόσεις θα μοιραστούν με την Αφρική όταν θα δοθεί η άδεια, πρόσθεσε ο τούρκος πρόεδρος.

Δεν έχει γίνει ακόμη σαφές πότε θα σταλεί η βοήθεια.

Ο αριθμός των κρουσμάτων στην αφρικανική ήπειρο αυξάνεται με τους ταχύτερους ρυθμούς μέχρι σήμερα, ειδικά στη Νότια Αφρική, προειδοποίησε αυτή την εβδομάδα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Ο Ερντογάν είπε ότι η Άγκυρα δεσμεύεται να ενισχύσει περαιτέρω τους εμπορικούς δεσμούς της με την Αφρική.

Η Τουρκία έχει 43 πρεσβείες στις 54 χώρες της Αφρικής και μεγάλες επενδύσεις στην ήπειρο--από ανθρωπιστικά και κοινωνικά προγράμματα αρωγής ως έργα στον τομέα της ενέργειας, της άμυνας και των υποδομών.

Συνολικά 16 ηγέτες και 102 υπουργοί συμμετέχουν στην σύνοδο κορυφής της Κωνσταντινούπολης, την τρίτη τέτοια σύνοδο, όπως δήλωσε χθες ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου 2021, 16:19