Στα επιτεύγματα του κόμματός του και τη βελτίωση που επέφερε στην κοινωνία αυξάνοντας το βιοτικό επίπεδο της Τουρκίας, αναφέρθηκε σήμερα σε ομιλία του στην Πολιτική Ακαδημία του κόμματός του, ο Ταγίπ Ερντογάν.

Επίσης μίλησε για την επέκταση της Τουρκίας στο ενεργειακό, λέγοντας ότι ανοίγει μια νέα εποχή για την Τουρκία στην ενέργεια και τις γεωτρήσεις στη Μεσόγειο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τώρα έχουμε δύο δικά μας πλοία για σεισμικές έρευνες και τρία πλωτά γεωτρύπανα, μπορούμε να κάνουμε έρευνες στις δικές μας θάλασσες αλλά και σε άλλες θάλασσες» είπε και προσέθεσε: «Αυτό ήταν που τρέλανε τους γνωστούς κύκλους στη συμφωνία μας με τη Λιβύη».

Για την κατάσταση στη Λιβύη, είπε ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλά και υπέρ της Τουρκίας, ενώ κατηγόρησε τον στρατάρχη Χαφτάρ ότι χρηματοδοτείται από συγκεκριμένους κύκλους. «Εμείς με τη στήριξη που προσφέραμε για τη στρατιωτική εκπαίδευση στη Λιβύη με τους στρατιώτες που εκπαιδεύσαμε, αναστρέψαμε την προηγούμενη κατάσταση», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Τέλος, ισχυρίστηκε ότι η κατάσταση Ιντλίμπ «κλίνει προς το μέρος της Τουρκίας», αν και παραδέχτηκε ότι τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στην περιοχή, ότι «το καθεστώς του Άσαντ, έχει πολύ μεγάλες απώλειες» και ότι οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για το Ιντλίμπ «συνεχίζονται και θα συνεχιστούν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης