Την αγορά τρίτου γεωτρύπανου διαπραγματεύεται η Τουρκία, όπως αποκάλυψε το Σάββατο ο πρόεδρός της Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος πρόσθεσε ότι συνεχίζουν εντατικά οι εργασίες γεώτρησης και έρευνας τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα. 

«Το Φατίχ συνεχίζει τη γεώτρησή του στην ανατολική Μεσόγειο και τώρα στείλαμε και το Γιαβούζ για γεώτρηση στο Μόρφου 1» σημείωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην 29η Σύνοδο Διαβούλευσης και Αξιολόγησης του κόμματός του στο Κιζίλτσαχαμάμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Συνεχίζουμε αδιάκοπα τις εργασίες γεώτρησής μας στην ανατολική Μεσόγειο. Το γεωτρύπανο Φατίχ κατέβηκε κάτω από τα τέσσερα χιλιάδες μέτρα. Πρέπει να κατέβει κι άλλο. Πρώτα ο Αλλάχ θα γίνει και αυτό» είπε.

«Το Γιαβούζ το οποίο προσθέσαμε φέτος στον στόλο μας αφού ολοκλήρωσε την αποστολή του στην Καρπασία, το στείλαμε στη γεώτρηση στο Μόρφου-1» σημείωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας και πρόσθεσε: «Το ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις ολοκλήρωσε το 30% των ερευνών του ανοιχτά της Αττάλειας».  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε: «Συνεχίζουμε εντατικά τις εργασίες γεώτρησης και έρευνας τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα. Έχουμε πλέον δύο ερευνητικά πλοία και δύο γεωτρύπανα. Στο μεταξύ γίνονται διαπραγματεύσεις για ένα ακόμη γεωτρύπανο. Τρία γεωτρύπανα θα είναι εξ’ ολοκλήρου δικά μας και επομένως δεν θα έχουμε πρόβλημα να αναζητούμε γεωτρύπανα από τη διεθνή αγορά».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης