« Η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει όσον αφορά στην Ανατολική Μεσόγειο και την κυπριακή ΑΟΖ», διεμήνυσε εχθές ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν.

Ευρισκόμενος σε δείπνο με διπλωμάτες στην Άγκυρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι η σταθερότητα στην Κύπρο και στην Ανατολική Μεσόγειο είναι δυνατή μόνο με την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται πως πρίν από λίγες ημέρες η Άγκυρα πέρασε από τις απειλές στην πράξη με την κίνηση της να ξεκινήσει γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, αρχίζοντας από ένα στόχο στα νοτιοδυτικά περίπου 40 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Μεγαλονήσου. 

Αναφορικά με τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 από το οποίο οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να τη θέσουν εκτός, ο Τούρκος πρόεδρος επεσήμανε ότι «δεν μπορείς να είσαι μέλος του ΝΑΤΟ, στρατηγικός εταίρος και να έχεις κυρώσεις». 

«Αυτό δεν είναι κατανοητό», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με την ενταξιακή προοπτική της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση,  επανέλαβε ότι αποτελεί εξ αρχής στρατηγική εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, αλλά η ΕΕ προσπαθεί να την ξεγελάσει.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης