Την πολεμική του ρητορική του κλιμακώνει για ακόμη μια φορά ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος σε ομιλία του επεσήμανε «αν χρειαστεί, θα πάρουμε ζωές για τη μεγάλη Τουρκία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τη μεγάλη Τουρκία οπωσδήποτε θα την οικοδομήσουμε. Αν χρειαστεί θα δώσουμε τις ζωές μας. Αν χρειαστεί θα πάρουμε ζωές» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Σαμψούντα. «Οι δηλώσεις μου αντικατοπτρίζουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας» είπε ο Ερντογάν

«Δεν θα ξεχάσουμε τις πληγές που άνοιξαν στην καρδιά μας τα τεχνητά σύνορα που χάραξαν. Μετά το Αφρίν ξεκινά η ανάσταση» είπε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε  σε όσους πιστεύουν πως οι παρατηρήσεις του είναι «μπλόφες» ή «άδεια ρητορική» και δήλωσε πως θα δουν ότι «το λάθος τους είναι θανάσιμο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι δηλώσεις μου αντικατοπτρίζουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας, τις πολιτικές του κράτους και τα αισθήματα του λαού. Θα τα καταφέρουμε ή θα σκοτωθούμε» διαμήνυσε με αυστηρό ύφος ο πρόεδρος της Τουρκίας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. 

Τέλος ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως «ακολουθεί το Ιντλίπ και το Μανμπίτζ» και συμπλήρωσε: «Αν κάποιοι, κάτω από τη μύτη μας επιμένουν, βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό μας και προσπαθούν να κάνουν τις δικές τους δουλειές, τότε να ξέρουν ότι δεν υπολογίζουμε κανέναν».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης