Έξι ρουκέτες έπεσαν κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ, λίγη ώρα μετά την άφιξη του επικεφαλής του Πενταγώνου Τζιμ Μάτις στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν.

Την ευθύνη ανέλαβαν οι Ταλιμπάν. Σε ανάρτησή τους στο Twitter ανέφεραν ότι «είχαν στόχο το αεροπλάνο του Αμερικανού υπουργού Άμυνας Τζιμ Μάτις», ο οποίος είχε φτάσει λίγο νωρίτερα στην αφγανική πρωτεύουσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν, η κυκλοφορία στο αεροδρόμιο διεξάγεται «κανονικά». Από τη ρίψη των ρουκετών δεν υπήρξαν θύματα.

Ο Μάτις έφτασε νωρίς το πρωί στην Καμπούλ από την Ινδία, ενώ τη χώρα επισκέπτεται και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Οι δύο άνδρες θα συναντηθούν με τη διοίκηση της επιχείρησης «Αποφασιστική Υποστήριξη» και τις αφγανικές Αρχές, έναν μήνα μετά την ανακοίνωση της επερχόμενης ενίσχυσης των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν.

Οι ΗΠΑ εμπλέκονται στον πόλεμο στο Αφγανιστάν από το 2001 και έχουν αναπτύξει ήδη στη χώρα στρατιωτική δύναμη 11.000 ανδρών, ενώ ετοιμάζονται να στείλουν 3.000 ακόμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης