Έρευνα στις εγκαταστάσεις του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη θα διενεργήσουν οι τουρκικές Αρχές σχετικά με την τύχη του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, ο οποίος αγνοείται από την περασμένη εβδομάδα και θεάθηκε τελευταία φορά ενώ έμπαινε στο διπλωματικό κτήριο.

Το τουρκικό Yπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως η Σαουδική Αραβία δέχτηκε την εκτέλεση έρευνας στους χώρους του προξενείου, που κανονικά προστατεύονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τουρκική κυβέρνηση έχει διαρρεύσει πως ο Κασόγκι κατά πάσα πιθανότητα δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο και στη συνέχεια οι δράστες εξαφάνισαν το πτώμα του.

Ο Κασόγκι είναι επικριτής των πολιτικών της σαουδαραβικής κυβέρνησης και τακτικός αρθρογράφος στην αμερικανική εφημερίδα Washington Post. Ζούσε αυτοεξόριστος στην Τουρκία.

Το Ριάντ αρνείται κατηγορηματικά τις καταγγελίες της Άγκυρας κι είχε διαμηνύσει πως είναι διατεθειμένο να επιτρέψει αυτοψία στο προξενείο. Η σαουδαραβική πλευρά υποστηρίζει ότι ο δημοσιογράφος βγήκε από την διπλωματική αποστολή και εξαφανίστηκε στην συνέχεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα τουρκικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν φωτογραφία από κάμερα ασφαλείας όπου ο Κασόγκι εικονίζεται να μπαίνει στο προξενείο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης