Το βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα το τηλεοπτικό κανάλι ABC και δείχνει τους εργαζόμενους ενός σφαγείου στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, να χτυπούν τα άλογα λίγο πριν τα οδηγήσουν σε σφαγή, ώθησε την πρωθυπουργό της πολιτείας Αναστέιζια Παλατσούκ, να ξεκινήσει «έκτακτη» έρευνα για την τύχη των ζώων αυτών.

 «Οι εικόνες ήταν απολύτως σοκαριστικές και φρικτές», δήλωσε η ίδια στο κοινοβούλιο του Κουίνσλαντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρόλο που η σφαγή αλόγων κούρσας δεν είναι παράνομη στην Αυστραλία, το τηλεοπτικό κανάλι ABC έπειτα από διετή έρευνα που έκανε επί του θέματος, απέδειξε ότι η πρακτική αυτή είναι πολύ πιο διαδεδομένη από όσο πιστευόταν.

Σύμφωνα με το ABC, το κρέας των αλόγων αυτών εξάγεται στο εξωτερικό, κυρίως σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και την Ιαπωνία και τη Ρωσία, για να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή τροφής ζώων, αλλά και για κατανάλωση από ανθρώπους.

Ο τομέας των ιπποδρομιών ανακοίνωσε ότι λιγότερο από το 1% των αλόγων που αποσύρονται καταλήγουν στα σφαγεία. Κάποιες πολιτείες, όπως η Νέα Νότια Ουαλία, επιβάλουν με νόμο ότι πρέπει να προσφέρεται μια άλλη ζωή για τα ζώα που δεν μπορούν πλέον να τρέξουν σε αγώνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περίπου 4.000 άλογα «εξαφανίζονται» κάθε χρόνο, σύμφωνα με το ABC.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης