Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε δίνει το πράσινο φως στον Αμερικανό υπουργό Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ουίλιαμ Μπαρ, προκειμένου να συναντηθεί με κορυφαία στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών της Ιταλίας για την έρευνα που πραγματοποιείται σχετικά με τις αμερικανικές εκλογές του 2016.

Η έρευνα αφορά στον ρόλο και στην πιθανότητα ανάμειξης της Ρωσίας στα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πολλά δημοσιεύματα σε αμερικανικά και διεθνή ΜΜΕ, ο Μπαρ προσπαθεί να βρει τεκμήρια που θα επιτρέψουν να περιέλθει σε ανυποληψία η έρευνα που διενήργησε η ομάδα του πρώην διευθυντή του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI).

Ο Μπαρ ταξίδεψε στη Ρώμη για να συναντηθεί με κορυφαία στελέχη των ιταλικών μυστικών υπηρεσιών δύο φορές, τη 15η Αυγούστου και την 27η Σεπτεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας διέψευσε σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τα οποία επέτρεψε τη συνάντηση του Μπαρ με τους επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας με αντάλλαγμα τη δημόσια εκδήλωση υποστήριξης από μέρους του Ρεπουμπλικάνου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την 27η Αυγούστου, εν μέσω της κυβερνητικής κρίσης που μαινόταν στη Ρώμη, ο μεγιστάνας ανέφερε μέσω Twitter ότι ο Κόντε είναι «πολύ ταλαντούχος» και εξέφρασε την ελπίδα «να παραμείνει πρωθυπουργός» της Ιταλίας.

Ο Τζουζέπε Κόντε διαβεβαίωσε ότι η συνάντηση του Μπαρ με την ηγεσία των ιταλικών υπηρεσιών πληροφοριών ζητήθηκε τον Ιούνιο, κατά συνέπεια δεν υπήρχε η παραμικρή σύνδεσή της με την πολιτική κρίση που ξέσπασε δύο μήνες αργότερα.

Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης υπεραμύνθηκε των αποφάσεών του, επιχειρηματολογώντας ότι εάν δεν επέτρεπε τις συναντήσεις, αυτό θα μπορούσε να εκληφθεί ως «απιστία έναντι ενός ιστορικού συμμάχου» της χώρας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης