Τρόφιμα, σκηνές και πόσιμο νερό προσέφεραν στους σεισμόπληκτους Υπηρεσίες Αρωγής, προσπαθώντας να τους ανακουφίσουν από τις δραματικές συνέπειες των δύο ισχυρών σεισμών που έπληξαν το Σάββατο το Βορειοδυτικό Ιράν και άφησαν πίσω τους πάνω από 250 νεκρούς και 2.000 τραυματίες.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, ο πρώτος σεισμός ήταν 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε 60 χλμ. βορειοανατολικά της πόλης Ταμπρίζ το απόγευμα του Σαββάτου σε εστιακό βάθος 9,9 χλμ.. Ο δεύτερος ήταν 6,3 Ρίχτερ και σημειώθηκε 49 χλμ. βορειανατολικά της Ταμπρίζ 11 λεπτά αργότερα, σε παρόμοιο εστιακό βάθος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεκάδες μετασεισμοί ακολούθησαν, δυσκολεύοντας το έργο των σωστικών συνεργείων. Περισσότερα από 100 χωριά επλήγησαν και χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν τη νύχτα του Σαββάτου στο ύπαιθρο ή σε πρόχειρους καταυλισμούς.

Πολλοί άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στα ερείπια και άλλοι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ πολλοί αγνοούνται, με αποτέλεσμα να θεωρείται βέβαιο ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί τις επόμενες ώρες και ημέρες.

Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Θρήνος στο Ιράν, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 12 Αυγούστου 2012, 13:05
Ιράν: Αγώνας δρόμου για τον εντοπισμό επιζώντων, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 12 Αυγούστου 2012, 00:14

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης