Στη Βενετία 6 γονδολιέρηδες άφησαν τα συμβατικά τους καθήκοντα, φόρεσαν στολές δύτη και την Κυριακή που μας πέρασε επί 6 συνεχόμενες ώρες επιχείρησαν να καθαρίσουν και να μαζέψουν όσο αντικείμενα είχαν πεταχτεί στο βυθό.

Ένας εκ των γονδολιέρηδων ονόματι Λορέντσο Μπρουνέλο δήλωσε πως είναι κάτι που γίνεται απολύτως δωρεάν προς όφελος της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο βυθό των βενετσιάνικων καναλιών βρίσκει κανείς τα πάντα δήλωσε ο Μπρουνέλο όπως ποδήλατα, πλυντήρια και τηλεοράσεις.

Ο βυθός είναι ένας άλλος κόσμος που αποτελείται από πολλά στρώματα αντικειμένων, λίγο ως πολύ παλιών, ανάμεσά τους ραδιόφωνα και τηλέφωνα από διαφορετικέ εποχές, εξήγησε ο Λορέντσο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την εν λόγω κίνηση ο Αλεσάντρο δήλωσε πως οι γονδολιέρηδες στέλνουν ένα μήνυμα προς τις τοπικές αρχές.

Κατά τη διάρκεια του βραδινού καθαρισμού-από την πρώτη κιόλας ώρα- έχει ανασύρει από το κανάλι ένας φούρνος, μία οθόνη υπολογιστή και ένα φωτιστικό.

Αυτή ήταν η Τρίτη επιχείρηση καθαρισμού. Την πρώτη είχαν  συγκεντρωθεί 500 κιλά σκουπιδιών και τη δεύτερη 700 κιλά.

Η επιχείρηση αυτή πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του δήμου της Βενετίας και η δήμαρχος Ερμελίντα Νταμιάνο πήγε στο σημείο για να εκφράσει τη στήριξή της σ’ αυτή την εκπληκτική πρωτοβουλία των γονδολιέρηδων, η οποία μαρτυρά την αγάπη για την όμορφή πόλη.

Από το Φεβρουάριο ως τον Ιούνιο άλλες πέντε τέτοιες επιχειρήσεις επέτρεψαν την περισυλλογή 2,5 τόνων απορριμμάτων, σύμφωνα με τη δημαρχία της Βενετίας. Οι γονδολιέρηδες που ξεκίνησαν την πρωτοβουλία αυτή, ο Στέφανο Βίο και ο Αλεσάντρο Ζούφι, θέλουν να οργανώνουν στο Μεγάλο Κανάλι, την κεντρική αρτηρία της πόλης που οδηγεί ως την πλατεία του Αγίου Μάρκου, μία κατάδυση τον μήνα ως τον Απρίλιο.

«Εργαζόμαστε εδώ καθημερινά και συχνά χρειάζεται να πολεμάμε εναντίον των απορριμμάτων που επιπλέουν», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης