Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Alain Juppé, ξεκαθάρισε την Πέμπτη πως στην προγραμματισμένη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την προσεχή Δευτέρα αναμένεται να αποφασιστεί η επιβολή εμπάργκο στις εξαγωγές πετρελαίου από το Ιράν καθώς και το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας.

«Τη Δευτέρα στη σύνοδο της Ε.Ε. θα καταφέρουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία για το πακέτο των κυρώσεων στους δύο αυτούς τομείς», εξήγησε σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο της συνάντησής του με τον Αυστραλό ομόλογό του, Kevin Rudd.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της διπλωματίας στην Αυστραλία υπογράμμισε πως «οι χώρες που εξακολουθούν να εισάγουν ιρανικό πετρέλαιο θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι οι παγκόσμιες δυνάμεις επιθυμούν να ασκήσουν πίεση στην Τεχεράνη ώστε να αλλάξει η στάση της στο θέμα του εμπλουτισμού ουρανίου».

«Ζητάμε από τις χώρες που συνεχίζουν τις εισαγωγές να λάβουν υπόψη τους τα μέτρα της διεθνούς κοινότητας που έχουν στόχο να ασκήσουν την απαραίτητη πίεση ώστε να αλλάξει η στάση του Ιράν. Ζητάμε από τους φίλους μας στο Πεκίνο, αλλά και σε άλλες χώρες της Ασίας να επανεξετάσουν τη στάση τους», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:
Ε.Ε.: Σφίγγουν τον οικονομικό κλοιό γύρω από το Ιράν, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012, 02:04

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης