Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε απόψε σε συνέντευξή του στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ότι από χθες βράδυ εκκενώθηκε η περιοχή της συνοριακή πύλης Παζάρκουλε στην Αδριανούπολη από πρόσφυγες και μετανάστες. Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό η επιχείρηση εκκένωσης έγινε καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας και 5.800 πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρθηκαν σε 9 νομούς της Τουρκίας όπου θα παραμείνουν σε κέντρα επανεισδοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αιφνίδια κίνηση της Τουρκίας να εκκενώσει την περιοχή του Παζάρκουλε πιστεύεται ότι έγινε από το φόβο της διασποράς του κορωνοϊού. Δημοσιογραφικές πηγές ανέφεραν ότι 2 κρούσματα κορωνοϊού είχαν εντοπιστεί μεταξύ των μεταναστών/προσφύγων στο Παζάρκουλε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ίδια συνέντευξη ο Σουλεϊμάν Σοϊλού άφησε να εννοηθεί ότι ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπορεί να προχωρήσει στην επιβολή νέων μέτρων για τον κορωνοϊό, τα οποία και ανακοινώθηκαν αργότερα και στα οποία περιλαμβάνονται: 

  •  Η απαγόρευση πτήσεων εξωτερικού
  •  Η απαγόρευση μετακίνησης από πόλη σε πόλη, παρά μόνον εάν υπάρχει η σχετική άδεια από τη νομαρχία. 
  • Το ελαστικό ωράριο εργασίας, με δικαίωμα τηλεργασίας για τους εργαζομένους
  • Η ελαχιστοποίηση των επιβατών στα ΜΜΜ, ώστε να τηρούνται οι ασφαλείς αποστάσεις μεταξύ τους
  • Το κλείσιμο των δημόσιων χώρων στους οποίους πραγματοποιούνται συνευρέσεις, όπως πάρκα και εξοχές για πίκνικ, αλλά και παραλίες
  • Η εφαρμογή, σε εθελοντικό επίπεδο προς στιγμήν καθώς δεν υπάρχει νόμος για απαγόρευση κυκλοφορίας, του περιορισμού κατ’ οίκον με έξοδο μόνον για ψώνια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης