Εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές στη Νότια Κορέα επέστρεψαν σήμερα στα σχολεία τους έπειτα από περισσότερους από δύο μήνες απουσίας εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η επιστροφή αυτή όμως δεν έγινε χωρίς προφυλάξεις: έλεγχος της θερμοκρασίας του σώματος, απολυμαντικά τζελ και χαιρετισμοί από μακριά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έναρξη του εαρινού εξαμήνου είχε αναβληθεί πολλές φορές από τον Μάρτιο, καθώς η Νότια Κορέα αντιμετώπιζε το πρώτο μεγάλο ξέσπασμα της Covid-19 εκτός Κίνας. Όμως καθώς ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων μειώνεται σταθερά μετά την κορύφωσή του τον Φεβρουάριο, καθηγητές και διευθυντές υποδέχθηκαν με αντισηπτικά και θερμόμετρα τους μαθητές που φορούσαν μάσκες.

Οι περίπου 440.000 μαθητές της τελευταίας τάξης του λυκείου, που δίνουν εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια, ήταν οι πρώτοι που επέστρεψαν στις τάξεις και θα πηγαίνουν σχολείο καθημερινά. Οι πιο μικροί μαθητές θα επιστρέψουν σταδιακά τις επόμενες εβδομάδες ως την 1η Ιουνίου στις αίθουσες και θα πηγαίνουν εναλλάξ στο σχολείο.

Οι μαθητές θα πρέπει να καθαρίζουν τακτικά το θρανίο τους και να διατηρούν απόσταση από τους φίλους τους. Κάποιες τάξεις έχουν εξοπλιστεί με προστατευτικές μπάρες μεταξύ των μαθητών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Υπουργείο Υγείας της Νότιας Κορέας ελέγχει αν μαθητές ή καθηγητές έχουν πυρετό πάνω από 37,5 μέσω μιας εφαρμογής στο διαδίκτυο. Αν κάποιος μαθητής βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό, τότε όλο το σχολείο θα επιστρέψει στα διαδικτυακά μαθήματα μέχρι να κριθεί ασφαλής η επιστροφή των μαθητών στην τάξη.

Όπως συνέβη σε 66 σχολεία στην Ιντσεόν, κοντά στη Σεούλ, τα οποία έκλεισαν λίγο καιρό αφού επαναλειτούργησαν, καθώς δύο μαθητές βρέθηκαν θετικοί στην Covid-19, δήλωσε εκπρόσωπος της δημαρχίας. Ένα περιστατικό που είναι χαρακτηριστικό των προκλήσεων που αποτελεί η επιστροφή στο σχολείο.

«Οι ανησυχίες για μικρές εστίες μόλυνσης παραμένουν και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα προκύπτει καθημερινά στα σχολεία» προειδοποίησε η υπουργός Παιδείας Γιου Έουν-χάε.

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε 32 νέα κρούσματα του κορωνοϊού τα μεσάνυχτα της Τρίτης, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό στη χώρα στα 11.100 κρούσματα με 263 θανάτους.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης