Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε συναντήθηκε σήμερα 22 Απριλίου με τον μάνατζερ Βιτόριο Κολάο, ο οποίος έχει αναλάβει επικεφαλής της «ομάδας δράσης» που πρέπει να παρουσιάσει μια συνολική πρόταση για το πώς θα πραγματοποιηθεί η βαθμιαία επιστροφή στην καθημερινότητα.

Σύμφωνα με ό,τι έχει διαρρεύσει στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, στις 4 Μαΐου αναμένεται να επιστρέψουν στους χώρους εργασίας τους περίπου 2,8 εκατομμύρια Ιταλοί. Παράλληλα θα αυξηθεί και ο αριθμός των πολιτών οι οποίοι στη φάση αυτή εργάζονται με τηλεργασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον Κολάο, θα πρέπει επίσης να επισημοποιηθεί πρωτόκολλο για τις συνθήκες πρόληψης και ασφαλείας στα δημόσια μέσα μεταφοράς της χώρας. Κανένας επιβάτης δεν θα πρέπει να ταξιδεύει όρθιος.

Παράλληλα, από τις αρχές Μαΐου αναμένεται να επιτραπεί στους Ιταλούς ποδοσφαιριστές να ξαναρχίσουν ατομικές προπονήσεις. Κάτι που σημαίνει ότι μέσα στον Μάιο θα μπορούσαν πιθανόν να ξαναρχίσουν να διεξάγονται ποδοσφαιρικοί αγώνες, φυσικά με εντελώς διαφορετικές συνθήκες απ’ ό,τι συνέβαινε πριν από την εμφάνιση του κορωνοϊού.

Η ιταλική κυβέρνηση, το πολύ μέχρι την επόμενη εβδομάδα, θα πρέπει ακόμη να εγκρίνει νέα δέσμη μέτρων για τη στήριξη των πολιτών και των επιχειρήσεων, τα οποία μπορεί να αγγίξουν συνολικά τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης