Επιστολή προς τη Δημοκρατική πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, έστειλε την Τρίτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντας παράνομη τη διαδικασία παραπομπής του.

Ο κ. Τραμπ κατηγόρησε την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων ότι παραβιάζει τον όρκο της και το Σύνταγμα, στην επιστολή πέντε σελίδων που απέστειλε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Προχωρώντας με την άκυρη διαδικασία παραπομπής, παραβιάζετε τον όρκο σας, παραβιάζετε την πίστη σας στο Σύνταγμα και κηρύσσετε ανοιχτό πόλεμο στην αμερικανική δημοκρατία» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

O Τραμπ ανέφερε ότι η κατηγορία κατάχρησης εξουσίας σε βάρος του είναι ασήμαντη και κατηγορεί την κ. Πελόζι και τους Δημοκρατικούς ότι μετατρέπουν μια πολιτική διαφωνία σε αμφισβητούμενες κατηγορίες. 

Έκανε επίσης λόγο για επικίνδυνες κατηγορίες σε βάρος του. «Όλοι ξέρουν τι συμβαίνει πραγματικά» συνέχισε ο κ. Τραμπ και καταλόγισε στο Δημοκρατικό Κόμμα ότι «δεν επανήλθε ποτέ» από την ήττα του το 2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είστε απρόθυμοι και ανίκανοι να δεχτείτε την ετυμηγορία των μεγάλων εκλογών του 2016. Έτσι έχετε περάσει τρία χρόνια προσπαθώντας να ανατρέψετε τη βούληση του αμερικανικού λαού» συνέχισε και πρόσθεσε απευθυνόμενος στους Δημοκρατικούς: «Είστε αυτοί που παρεμβαίνουν στις εκλογές της Αμερικής, εσείς είστε εκείνοι που υπονομεύετε τη δημοκρατία της Αμερικής, είστε αυτοί που εμποδίζετε τη δικαιοσύνη, είστε αυτοί που φέρνουν πόνο στη δημοκρατία μας για το δικό σας προσωπικό, πολιτικό και κομματικό όφελος».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης