Διαψεύδουν οι γονείς της Μαντλίν, Κέιτ και Γκέρι ΜακΚαν, την πληροφορία που διέρρευσε σύμφωνα με την οποία Γερμανός εισαγγελέας τούς έστειλε επιστολή που τους ενημερώνει ότι η κόρη τους είναι νεκρή.

Οι ανακριτές επιμένουν ότι έχουν στείλει μια επιστολή, αλλά οι γονείς το αρνούνται, με βάση την Daily Mail, λέγοντας ότι δεν την έχουν λάβει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δήλωσή τους μάλιστα στον ιστότοπο Find Madeleine, η Kate και ο Gerry McCann δηλώνουν ότι οι αναφορές για την επιστολή προκάλεσαν «περιττό άγχος στους φίλους και την οικογένειά μας και για άλλη μια φορά διέκοψαν τη ζωή μας».

 

«Τα ευρέως αναφερόμενα νέα ότι έχουμε λάβει μια επιστολή από τις γερμανικές αρχές που αναφέρει ότι υπάρχουν αποδείξεις ή αποδείξεις ότι η Μαντλίν είναι νεκρή είναι λάθος», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Η πλήρης δήλωση, που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπό τους όπως σημειώνει η Daily Mail, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα σχόλια που έκανε την Δευτέρα ο επικεφαλής Γερμανός εισαγγελέας Hans Christian Wolters.

«Έχουμε συγκεκριμένα στοιχεία ότι ο ύποπτός μας σκότωσε τη Μαντλίν και αυτό σημαίνει ότι είναι νεκρή.

«Οι γονείς έχουν πει ότι η γερμανική αστυνομία έχει στοιχεία ότι είναι νεκρή, αλλά δεν τους έχουμε πει τις λεπτομέρειες», υπογράμμισε ο Γερμανός εισαγγελέας.

Η Κέιτ και ο Γκέρυ δεν εγκατέλειψαν ποτέ την ελπίδα να βρουν τη Μαντλίν, την τρίχρονη που εξαφανίστηκε από την Πράια ντα Λουζ της Πορτογαλίας, το 2007.

Νέα στοιχεία προστέθηκαν αυτόν τον μήνα στην γνωστή υπόθεση, όταν ο Γερμανός Christian Brueckner, κρίθηκε από τους εισαγγελείς ως ύποπτος για τη δολοφονία.

Η διάψευση των γονιών της Μαντλίν

Οι γονείς στη δήλωση – διάψευση σημειώνουν αναλυτικά: «Όπως πολλές αβάσιμες πληροφορίες στα μέσα ενημέρωσης, έτσι και αυτή προκάλεσε περιττό άγχος στους φίλους και την οικογένειά μας και για άλλη μια φορά διέκοψε τη ζωή μας.

«Όπως έχουμε δηλώσει πολλές φορές στο παρελθόν, δεν θα παρέχουμε σχόλια για την έρευνα – αυτή είναι η δουλειά των υπηρεσιών επιβολής του νόμου και θα τις υποστηρίξουμε με οποιονδήποτε τρόπο ζητηθεί.

«Επιπλέον, δεν έχουμε οικογενειακό εκπρόσωπο ούτε πληρώνουμε ενεργά δικηγόρους.

«Τυχόν πρόσφατα σχόλια που δόθηκαν στα μέσα ενημέρωσης δεν προήλθαν από εμάς εκτός εάν έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπό μας.

«Εάν υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις που μπορούν να δημοσιοποιηθούν, θα εκδοθούν μέσω επίσημων αστυνομικών καναλιών».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης