Βίαια επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ της Δευτέρας κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην οποία συμμετείχαν περίπου 350 άτομα, ανάμεσά τους και μέλη της κουρδικής διασποράς, στην πόλη Χέρνε της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Η διαδήλωση έγινε προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην τουρκική εισβολή στη Συρία. Από τις κινητοποιήσεις τραυματίστηκαν πέντε άνθρωποι.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, Κούρδοι διαδηλωτές εξαπέλυσαν επίθεση σε ένα κιόσκι και σε ένα τουρκικό καφενείο στην πόλη Χέρνε. Ένας άνδρας (αστυνομικός) και μία γυναίκα τραυματίστηκαν στο κιόσκι και χρειάστηκε να διακομιστούν σε νοσοκομείο. Στο καφενείο οι διαδηλωτές έσπασαν παράθυρα και έπιπλα, ενώ βανδάλισαν τον χώρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία κρατώντας ένα πανό με την επιγραφή «κάτω τα χέρια από τη Ροζάβα», εννοώντας την αυτόνομη κουρδική περιοχή στη βόρεια Συρία.

Στη Γερμανία ζει μεγάλος αριθμός μεταναστών από την Τουρκία και στη χώρα κατοικεί επίσης μεγάλος αριθμός Γερμανών υπηκόων τουρκικής καταγωγής και ανθρώπων με διπλή υπηκοότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης