Επίσημη επίσκεψη θα πραγματοποιήσει ο Σι Τζινπίνγκ προκειμένου να ενδυναμώσει τους περαιτέρω τους δεσμούς Αργεντινής με την Κίνα. Όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Αργεντινής Χόρχε Φόρι, η επικείμενη επίσημη επίσκεψη του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ στην Αργεντινή θα εδραιώσει περαιτέρω τη ολοκληρωμένη στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών και συνέχισε λέγοντας : «Έχουμε μια εξαιρετικά σημαντική σχέση.Μια εξαιρετικά πλούσια σχέση που αντανακλά τη δυναμική που έχει σήμερα η Κίνα στη διεθνή σκηνή».
Ο Σι θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αργεντινή και θα συμμετάσχει στη 13η σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 20 (G20) στο Μπουένος Άιρες, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική, από τις 27 Νοεμβρίου έως τις 5 Δεκεμβρίου, που περιλαμβάνει επίσης την Ισπανία, τον Παναμά και την Πορτογαλία.
Σημειώνοντας ότι η Κίνα είναι «ένας από τους βασικότερους παίκτες στη διεθνή αρένα» και η Αργεντινή είναι ένα «κράτος μεσαίου μεγέθους» και μια «αναδυόμενη οικονομία», ο Φόρι δήλωσε ότι «αυτή η ειλικρινής ανταλλαγή μας ωφελεί και τους δύο».Οι δύο χώρες εγκαθίδρυσαν διπλωματικές σχέσεις το 1972 και αναβάθμισαν τις σχέσεις τους σε μια ολοκληρωμένη στρατηγική συνεργασία το 2014. Με την επίσκεψη του Σι, «ελπίζουμε να συνεχίσουμε να εμβαθύνουμε αυτόν τον ειλικρινή διάλογο», δήλωσε ο Φόρι. Η Κίνα είναι σήμερα ο δεύτερος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Αργεντινής και βασική πηγή επενδύσεων.
Η ασιατική χώρα είναι η κορυφαία αγορά για τα αγροτικά προϊόντα του νοτιοαμερικάνικου κράτους, εισάγοντας μεγάλες ποσότητες μαγειρικών ελαίων, σόγιας, βοδινού, πουλερικών, κρασιού και γαλακτοκομικών προϊόντων. Το διμερές εμπόριο έφθασε τα 13,8 δισεκ. δολάρια πέρυσι.
Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης