Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κίνα από τις 31 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου έπειτα από πρόσκληση του Κινέζου πρωθυπουργού Λι Κετσιάνγκ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χούα Τσουνγίνγκ.

Η επίσκεψη της Μέι, σύμφωνα με την εκπρόσωπο, έχει ιδιαίτερη σημασία για τις διμερείς σχέσεις καθώς οι δύο πλευρές θέλουν να οικοδομήσουν μια παγκόσμια, ολοκληρωμένη στρατηγική συνεργασία για τον 21ο αιώνα και να εγκαινιάσουν μια «χρυσή εποχή» για τις μεταξύ τους σχέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μέι θα επισκεφθεί επίσης τη Σανγκάη και το Γουχάν, δήλωσε η Χούα.

«Ελπίζουμε ότι αυτή η επίσκεψη θα εμβαθύνει την αμοιβαία πολιτική εμπιστοσύνη, θα διευρύνει τη αμοιβαία επωφελή συνεργασία και θα προωθήσει περαιτέρω την παγκόσμια ολοκληρωμένη στρατηγική συνεργασία Κίνας-Βρετανίας για το 21ο αιώνα», δήλωσε η Χούα.

Το ταξίδι αυτό θα είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη της Μέι στην Κίνα από τότε που ανήλθε στην εξουσία. Τον Σεπτέμβριο του 2016, η Μέι επισκέφθηκε την πόλη Χανγκτζόου στην ανατολική Κίνα για να συμμετάσχει στη σύνοδο των ηγετών της Ομάδας των 20 (G20).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης