Επίσημα μουσείο το Paisley Park του Πρινς

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2016, 21:48
Επίσημα μουσείο το Paisley Park του Πρινς
Με ομόφωνη ψήφο στις αρχές της εβδομάδας, το δημοτικό συμβούλιο του Chanhassen, έξω από τη Μινεάπολη των ΗΠΑ, όπου βρίσκεται το Paisley Park, η κατοικία του τραγουδιστή Πρινς, ενέκρινε τον επαναχαρακτηρισμό της υπερπολυτελούς έπαυλης ως μόνιμο μουσείο.

Η έκτασης 65.000 τμ έπαυλη, στο Chanhassen στα προάστια της Μινεάπολης, στην πολιτεία Μινεσότα ήταν η κατοικία και το στούντιο ηχογραφήσεων του πολυβραβευμένου μουσικού.

Οι ξεναγήσεις επισκεπτών ξεκίνησαν από την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου και τα εισιτήρια έως τον Δεκέμβριο του 2016 έχουν ήδη εξαντληθεί. «Οι θαυμαστές θα έχουν μία μοναδική ευκαιρία να βιώσουν από πρώτο χέρι πώς ο Πρινς, δημιουργούσε, έκανε την παραγωγή και ερμήνευε εντός αυτού του ιδιωτικού καταφυγίου και σημαντικού συγκροτήματος παραγωγής» αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Paisley Park.

Η έπαυλη μετά τον θάνατο του τραγουδιστή άνοιξε στο κοινό για περιορισμένες ξεναγήσεις για τρεις μέρες στο πλαίσιο προσωρινής συμφωνίας με τη δημοτική Αρχή. Κατά τη διάρκεια των ολιγάριθμων περιηγήσεων, οι επισκέπτες του Paisley Park οδηγήθηκαν μέσω ενός λόμπι σε ένα αίθριο γεμάτο με αναμνηστικά του Πρινς και τοιχογραφίες. Στο κέντρο της αίθουσας υπήρχε μία τεφροδόχος – μοβ και σε σχήμα κρύπτης – όπου τοποθετήθηκαν οι στάχτες του καλλιτέχνη.

Οι επισκέπτες περιηγήθηκαν επίσης στο ιδιωτικό γραφείο του ποπ καλλιτέχνη – το οποίο έχει ακόμη τις οικογενειακές φωτογραφίες και ανοιχτούς χαρτοφύλακες ανέγγιχτους από τότε που πέθανε – καθώς και στα στούντιο ηχογράφησης και μοντάζ και σε μία πελώρια σκηνή συναυλιών στην έπαυλη, όπου ο Πρινς γύριζε τα μουσικά βίντεο, έδινε πριβέ συναυλίες και διοργάνωνε πάρτι. 

Η ψηφοφορία στο δημοτικό συμβούλιο καθυστέρησε επειδή κάτοικοι εξέφρασαν ανησυχίες ότι η μετατροπή της έπαυλης σε μουσείο θα επιφέρει κυκλοφοριακά προβλήματα, σύμφωνα με την επιτροπή χωροταξικού σχεδιασμού του δήμου.

Τον Απρίλιο ο εμβληματικός καλλιτέχνης, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Πρινς Ρότζερς Νέλσον, έφυγε από τη ζωή από υπερβολική δόση οπιοειδούς φεντανύλης, σύμφωνα με ανακοινωθέν από το γραφείο του ιατροδικαστή του Μιντγουέστ. Πέθανε στην έπαυλή του σε ηλικία 57 ετών.

Ο Πρινς, πρωτοπόρος του «ήχου της Μινεάπολης» ένα υποείδος της φανκ ροκ με στοιχεία synthpop και new wave, παρέμεινε για όλη του τη ζωή κάτοικος της πρωτεύουσας της Μινεσότα.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2016, 21:48