O υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου επιμένει ότι πρέπει η Ουγγαρία να αποβληθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Ίσως εκφράστηκα άκομψα, αλλά συνεχίζω να υποστηρίζω τη γνώμη μου» είπε στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (DLF).

Ο Άσελμπορν χαρακτήρισε αυτά τα οποία πράττει η Ουγγαρία «εξαιρετικά άσχημα». Δεν τον ενδιαφέρει, είπε, να τιμωρηθεί η χώρα, αλλά «όταν μια κυβέρνηση πολιτεύεται πέραν των ευρωπαϊκών αξιών, τότε η συμμετοχή της δεν έχει νόημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στην Ουγγαρία έχουν αναρτηθεί πλακάτ με τα οποία εξομοιώνονται οι πρόσφυγες με τους τρομοκράτες» πρόσθεσε ο Άσελμπορν, ο οποίος μίλησε για «προπαγανδιστική υστερία η οποία έχει ξεσπάσει στη χώρα» αυτή.

Υπενθύμισε, δε, ότι ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν έχει χαρακτηρίσει τη γραφειοκρατία των Βρυξελλών «δημοκρατία του Ράιχ των Βρυξελλών», η οποία θέλει να καταστρέψει τη χριστιανική Δύση.

Κατά την άποψη του υπουργού Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, η Ουγγαρία δεν παραβιάζει μόνο τις συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά στρέφεται κατά της κουλτούρας των αξιών επί της οποίας οικοδομήθηκε η Ευρώπη το 1945. «Είτε θα το καταπιεί κάποιος είτε θα βάλει τις φωνές» είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Άσελμπορν εξέφρασε την ελπίδα ότι η κραυγή διαμαρτυρίας του «δεν θα θεωρηθεί επίθεση στον ουγγρικό λαό, αλλά ότι απευθύνεται στην κυβέρνηση, μήπως έτσι πάρει ίσως μια βαθιά ανάσα και σκεφτεί τι είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και πού θα μπορούσαν να καταλήξουν τέτοιες θέσεις».

ΠΗΓΗ: AΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Την αποβολή της Ουγγαρίας από την Ε.Ε. ζητεί ο Ζαν Άσελμπορν

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης