Παρά την απόφαση του ευρωδικαστηρίου για τη δυνατότητα της Βρετανίας να πει μονομερώς «όχι» στο Brexit, το Λονδίνο διαμηνύει ότι δεν επιθυμεί να παραμείνει στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC, ο υπουργός Περιβάλλοντος Μάικλ Γκόουβ είπε: «Δε θέλουμε να παραμείνουμε στην Ε.Ε. Ψηφίσαμε πολύ καθαρά – 17,4 εκατομμύρια άνθρωποι έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι θέλουμε να φύγουμε από την Ε.Ε. και αυτό σημαίνει επίσης ότι φεύγουμε από τη δικαιοδοσία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Όπως και να έχει λοιπόν, αυτή η υπόθεση δεν αλλάζει ούτε την ψήφο στο δημοψήφισμα ούτε την ξεκάθαρη πρόθεση της κυβέρνησης να διασφαλίσει ότι φεύγουμε στις 29 Μαρτίου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανάκληση της ειδοποίησης περί πρόθεσης εξόδου από την Ε.Ε., που έγινε τον Μάρτιο του 2017, πρέπει να γίνει με τρόπο που συνάδει με τις «εθνικές συνταγματικές απαιτήσεις» του Ηνωμένου Βασιλείου και με τρόπο που θα είναι «αταλάντευτος και χωρίς όρους».

Με την κυβέρνηση να απορρίπτει το ενδεχόμενο ανατροπής του Brexit η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αναμένεται να εντείνει το αίτημα περί δεύτερου δημοψηφίσματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης