Τηλεφωνική επικοινωνία είχε το βράδυ της Δευτέρας, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, όπως μεταδίδει το CNNTurk.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τηλεφωνική επικοινωνία του Μάικ Πομπέο με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έρχεται λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ στην Κύπρο, όπου ο ίδιος πραγματοποίησε επαφές με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Πομπέο τόνισε όσον αφορά τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της Τουρκίας και τον πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Επισήμανε μάλιστα, ότι οι χώρες της περιοχής θα πρέπει να επιλύσουν διαφορές, περιλαμβανομένων αυτών σε θέματα ασφάλειας και ενέργειας, κατά τρόπο διπλωματικό και ειρηνικό, τονίζοντας πως οι αυξανόμενες στρατιωτικές εντάσεις δεν βοηθούν κανέναν παρά μόνο τους αντίπαλους που θέλουν να δουν διαίρεση στη διατλαντική ενότητα, σημειώνοντας πως η περιφερειακή συνεργασία είναι απολύτως αναγκαία για διαρκή ενεργειακή ασφάλεια, για τη δημιουργία νέων αγορών και την οικονομική ευημερία στην Ανατολική Μεσόγειο.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης