Η αμερικανική διπλωματία εξέφρασε σήμερα επιφυλάξεις για την απροσδόκητη ανακοίνωση της Μόσχας ότι διακόπτονται άμεσα οι επιδρομές της ρωσικής και της συριακής Πολεμικής Αεροπορίας στο Χαλέπι για να επιτραπεί η απομάκρυνση των αμάχων από τις συνοικίες τις οποίες ελέγχουν οι αντάρτες.

“Είμαστε προφανώς ικανοποιημένοι που ακούσαμε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες μπορεί να υπάρξει μια μείωση της βίας”, σχολίασε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι μιλώντας στο CNN.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως “είναι ακόμη νωρίς για να πούμε τι θα συμβεί ή πόσο καιρό θα κρατήσει. Έχουμε ήδη δει δεσμεύσεις και υποσχέσεις αυτού του είδους. Και τις έχουμε δει να αθετούνται”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, ερωτηθείς σχετικά. “Το εξετάζουμε με προσοχή, είναι μια καλοδεχούμενη ανακοίνωση αλλά μένει να δούμε εάν θα αποδειχθεί βάσιμη”, επέμεινε ο Κίρμπι.

Ο εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας αντέδρασε έτσι στην ανακοίνωση της Μόσχας ότι διακόπτονται άμεσα οι αεροπορικές επιδρομές στο Χαλέπι, μια κίνηση “καλής θέλησης” όπως τη χαρακτήρισε το Κρεμλίνο, προκειμένου να μπορέσουν να απομακρυνθούν οι άμαχοι από τις συνοικίες της πόλης που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Αυτή η ανακοίνωση ακολούθησε τις έντονες επικρίσεις της Δύσης για τους βομβαρδισμούς του συριακού καθεστώτος και των ρωσικών αεροσκαφών στο Χαλέπι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης