Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοθύελλες, τις χιονοπτώσεις και τους θυελλώδεις ανέμους εξέδωσαν οι μετεωρολογικές υπηρεσίες της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας, κινητοποιώντας παράλληλα τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας των δύο χωρών για τη λήψη μέτρων με στόχο την προστασία του πληθυσμού.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ρουμανίας (ΑΝΜ) επισημαίνει, σε ανακοίνωσή της, πως η ρουμανική πρωτεύουσα και το μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα πληγούν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία αναμένεται να εκδηλωθούν από σήμερα το βράδυ. Επίσης χιονοπτώσεις έχουν ήδη σημειωθεί στις ορεινές περιοχές της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι οι καιρικές συνθήκες θα βελτιωθούν από το απόγευμα της Πέμπτης (6 Φεβρουαρίου). Στο μεταξύ η ταχύτητα του ανέμου φτάνει τα 70 χλμ. την ώρα και σε ορισμένες περιοχές ξεπερνά τα 90 χλμ. την ώρα, καθιστώντας ιδιαίτερα δύσκολες τις μετακινήσεις με οχήματα.

Στη Βουλγαρία οι μετεωρολόγοι εξέδωσαν προειδοποίηση για απότομη αλλαγή του καιρού απόψε, με πτώση της θερμοκρασίας, χιονοπτώσεις ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές και θυελλώδεις ανέμους.

Ο Οργανισμός Οδικών Υποδομών της Βουλγαρίας καλεί τους χρήστες των αυτοκινητοδρόμων να ταξιδεύουν, αφού πρώτα έχουν ελέγξει τα οχήματά τους και έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για την αντιμετώπιση χιονοπτώσεων (αντιολισθητικές αλυσίδες κ.λπ.).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκαν όλες οι υπηρεσίες των Διευθύνσεων Μεταφορών ανά τη χώρα, προκειμένου, εάν κριθεί αναγκαίο, να παρέμβουν και να κρατήσουν ανοιχτούς στην κυκλοφορία τους εθνικούς οδικούς άξονες. Εξάλλου τμήματα του εθνικού οδικού δικτύου έχουν ήδη κλείσει, προσωρινά, για διάστημα λίγων ωρών, για να γίνουν παρεμβάσεις στο οδόστρωμα, με στόχο την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης