Η Γαλλία θα πρέπει να εξετάσει το κλείσιμο των συνόρων της με τη Βρετανία και με άλλες χώρες όπου υπάρχει ισχυρή παρουσία της νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε σήμερα ένας Γάλλος επιδημιολόγος και κυβερνητικός σύμβουλος.

«Είναι σημαντικό να εξετάσουμε αν χρειάζεται να κλείσουμε τα σύνορα για έναν περιορισμένο αριθμό χωρών, κυρίως το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία» είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM ο Αρνό Φοντανέ, μέλος του επιστημονικού συμβουλίου που συμβουλεύει την κυβέρνηση για την πολιτική απέναντι στην πανδημία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό είναι ασφαλώς ένα ζήτημα ημερήσιας διάταξης. Εναπόκειται στο επιστημονικό συμβούλιο να το αποφασίσει, αλλά θέλουμε να επισημάνουμε το θέμα» σημείωσε.

Οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι η περισσότερο μεταδοτική παραλλαγή του ιού εντοπίστηκε στη Μασσαλία και στις Άλπεις.

«Η νέα μετάλλαξη του ιού είναι περίπου μια νέα επιδημία εντός της επιδημίας» δήλωσε ο Φοντανέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η μετάλλαξη είναι περισσότερο μεταδοτική, αλλά επί του παρόντος δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι είναι και πιο φονική.

Σύμφωνα με τον Φοντανέ, για να τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία, η Γαλλία χρειάζεται να εμβολιάσει 10 με 15 εκατομμύρια πολίτες μέχρι τα τέλη Μαρτίου και 25 με 30 μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης