Ο Τζέιμς Κόμι, ο πρώην διευθυντής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) τον οποίο καθαίρεσε το 2017 ο Ντόναλντ Τραμπ, κατήγγειλε τη Δευτέρα τα «ψέματα» του Αμερικανού προέδρου και προέτρεψε τους Ρεπουμπλικάνους κοινοβουλευτικούς να του προβάλουν αντίσταση.

«Η φήμη του FBI έχει δεχθεί πλήγματα, διότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, μαζί με τους παρατρεχάμενούς του, ψεύδεται μόνιμα. Ακούγοντας αυτά τα ψέματα (…) πολλοί καλοί άνθρωποι πιστεύουν αυτούς τους παραλογισμούς» είπε ο Κόμι απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στους διαδρόμους του αμερικανικού Κογκρέσου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι άνθρωποι που είναι καλύτερα πληροφορημένοι, συμπεριλαμβανομένων των Ρεπουμπλικάνων που είναι μέλη αυτού εδώ του σώματος, πρέπει να έχουν το θάρρος να αντιστέκονται και να λένε την αλήθεια» πρόσθεσε.

Ο Τζέιμς Κόμι κλήθηκε εκ νέου σε ακρόαση κεκλεισμένων των θυρών από κοινοβουλευτικούς για να συζητηθεί, κυρίως, το θέμα της έρευνας για τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Χίλαρι Κλίντον, πρώην υπουργού Εξωτερικών και υποψήφιας των Δημοκρατικών για την αμερικανική προεδρία, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016.

Αυτή η παραίνεση του Κόμι, ο οποίος αποτελεί «μαύρο πρόβατο» για τον Τραμπ, προκάλεσε τις τελευταίες ημέρες δηκτικά σχόλια μέσω αναρτήσεων του ενοίκου του Λευκού Οίκου εναντίον της αμερικανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το FBI έκανε κάτι απολύτως αδιανόητο και ανήκουστο πριν από την παράνομη έναρξη του Κυνηγιού Μαγισσών. ΕΙΣΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΝΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ» ανέφερε ο Τραμπ την Κυριακή.

Η υπηρεσία ερεύνησε τον Απρίλιο, έχοντας εξασφαλίσει προηγουμένως δικαστικό ένταλμα, τα γραφεία του Μάικλ Κόεν, πρώην προσωπικού δικηγόρου του Τραμπ.

Ο Τραμπ καθαίρεσε τον Κόμι τον Μάιο του 2017, γεγονός που άνοιξε τον δρόμο για τον διορισμό του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ, ο οποίος διενεργεί την έρευνα για την υπόθεση της φερόμενης ανάμειξης της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία του 2016.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης