Επίθεση από ομάδα πειρατών δέχτηκε το βράδυ της Κυριακής στα ανοικτά του Τόγκο δεξαμενόπλοιο της εταιρείας Capital Ship Management, του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το πλοίο «Agisilaos», που ναυπηγήθηκε το 2006, έγινε στόχος των πειρατών ενώ έπλεε στον Κόλπο της Γουινέας, ανοικτά των ακτών του Λομέ του Τόγκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με επίσημη ανακοίνωσή της η Capital Ship Management αναφέρει τα εξής:

Η Capital Ship Management Corp. («Capital») ανταποκρίνεται σε ένα περιστατικό ασφαλείας που αφορούσε το διαχειριζόμενο δεξαμενόπλοιο πετρελαίου / χημικών AGISILAOS (IMO: 9315745; σημαία των Νήσων Μάρσαλ) που σημειώθηκε στις 21 Νοεμβρίου 2020 περίπου στις 21:12 UTC, ενώ το πλοίο διέμενε τον Κόλπο της Γουινέας στα ανοικτά των ακτών του Λομέ, Τόγκο. Η Capital έχει ξεκινήσει τα απαραίτητα μέτρα αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης και έχει ειδοποιήσει τις αρμόδιες λιμενικές και ναυτιλιακές Αρχές. Λόγω της ευαίσθητης φύσης του συμβάντος, η Capital δεν θα παράσχει περαιτέρω πληροφορίες σε αυτό το σημείο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα καταγραφής ναυτιλιακής κίνησης, Marine Traffic, το δεξαμενόπλοιο κατέπλευσε και βρίσκεται στο λιμάνι του Λομέ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης