Επανάληψη του σκηνικού του 2017 κατά την τότε επίσημη επίσκεψη Ερντογάν στην Ουάσιγκτον είχαμε δύο χρόνια μετά, τον Νοέμβρη του 2019 έξω από τον Λ. Οίκο κατά τη διάρκεια της συνάντησης Τραμπ – Ερντογάν.

Όπως και τότε, διαμαρτυρόμενοι για την τουρκική πολιτική στην Εγγύς και Μέση Ανατολή αλλά και για την εσωτερική κατάσταση στην Τουρκία είχαν διαδηλώσει μπροστά από τον Λ. Οίκο, κατά την ώρα που εξερχόταν ο Τούρκος πρόεδρος με αποτέλεσμα η φρουρά του Ερντογάν να επιτεθεί κατά των διαδηλωτών. Προκλήθηκε διπλωματικό επεισόδιο αλλά τελικά το γεγονός ξεχάστηκε. Την Τετάρτη το πρωί όμως, κάποιοι διαδηλωτές που φώναζαν συνθήματα κατά της γενοκτονίας που προκαλούν οι Τούρκοι, επιτέθηκαν κατά του δημοσιογράφου της κρατικής τηλεόρασης ΤRΤ που εκείνη τη στιγμή ήταν σε ζωντανή μετάδοση από την Ουάσιγκτον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο:

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εφημερίδα Χουριέτ που δημοσίευσε αυτό το βίντεο κάνει λόγω για τρομοκρατία που ασκείται κατά του Τούρκου δημοσιογράφου. Μέχρις στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητα των πολιτών που επιτέθηκαν κατά του απεσταλμένου της κρατικής τηλεόρασης.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης