Ο Βρετανός πρεσβευτής στο Ιράν επέστρεψε στην Τεχεράνη, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης, μετά την αναχώρησή του τον προηγούμενο μήνα από τη χώρα έπειτα από τη σύλληψή του από τις ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας.

«Επέστρεψα πρόσφατα στην Τεχεράνη από το Λονδίνο. Ήταν ένα σημαντικό ταξίδι το οποίο ήταν σχεδιασμένο εδώ και λίγο καιρό» δήλωσε στα φαρσί ο Ρομπ Μακέιρ σε βίντεο που ανάρτησε στο Instagram, εξηγώντας ότι στη Βρετανία συναντήθηκε με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μακέιρ συνελήφθη και κρατήθηκε για μικρό χρονικό διάστημα τον προηγούμενο μήνα στην Τεχεράνη, αφού Ιρανοί αξιωματούχοι τον κατηγόρησαν ότι συμμετείχε σε παράνομη διαδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε μετά την κατάρριψη του ουκρανικού Boeing 737 από τον ιρανικό στρατό από λάθος, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι 176 επιβαίνοντες.

Ο Βρετανός πρεσβευτής είχε δηλώσει ότι συμμετείχε σε ολονυκτία που πραγματοποιήθηκε για τα θύματα της τραγωδίας, ενώ το Λονδίνο είχε καταγγείλει ότι η σύλληψή του αποτελεί παραβίαση των συμβάσεων για την προστασία των διπλωματών.

Το ιρανικό Υπουργείο Εξωτερικών είχε καλέσει τον Μακέιρ, που βρίσκεται στην Τεχεράνη από το 2018, για να διαμαρτυρηθεί για το συμβάν, ενώ η δικαστική εξουσία του Ιράν τον είχε χαρακτηρίσει «ανεπιθύμητο πρόσωπο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης