Η κόρη της Ιρανοβρετανής Ναζανίν Ζαγαρί- Ράτκλιφ που κρατείται εδώ και χρόνια στην Τεχεράνη επέστρεψε το βράδυ της Πέμπτης στη Βρετανία, ανακοίνωσε ο πατέρας της, ο οποίος ελπίζει ότι μετά την 5χρονη Γκαμπριέλα θα υποδεχθεί σύντομα και τη σύζυγό του.

«Η Γκαμπριέλα επέστρεψε χθες το βράδυ, λίγο μπερδεμένη που είδε» μέλη της οικογένειάς της «τα οποία δεν θυμάται παρά από τις τηλεφωνικές τους επικοινωνίες», ανέφερε ο Ρίτσαρντ Ράτκλιφ σε ανακοίνωσή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Φυσικά μένουν πολλά να γίνουν εφόσον η Ναζανίν δεν έχει επιστρέψει σπίτι της», πρόσθεσε.

Το μικρό κορίτσι είχε περάσει τα τριάμισι τελευταία χρόνια της ζωής της στο Ιράν, όπου επισκεπτόταν τη μητέρα της στη φυλακή, όταν της το επέτρεπαν οι Aρχές.

«Ήταν ένας επώδυνος αποχαιρετισμός για τη Ναζανίν και όλη την οικογένειά της», τόνισε ο Ρίτσαρντ Ράτκλιφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τη σύλληψη της μητέρας της η 5χρονη ζούσε στο Ιράν μαζί με τους παππούδες της. Τώρα θα πρέπει να ξαναθυμηθεί τα αγγλικά της για να μπορέσει να συνεννοηθεί με τον πατέρα της.

Σε επιστολή της που δημοσιεύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στον ιστότοπο του Κέντρου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Ιράν, η Ναζανίν Ζαγαρί- Ράτκλιφ έκανε λόγο για ένα «τρομακτικό ταξίδι» για τη μικρή.

«Δεν έχω ούτε ελπίδα ούτε κανένα κίνητρο μετά την αναχώρηση του μωρού μου. Ο πόνος δεν μπορεί να εκφραστεί με λόγια», έγραψε η Ναζανίν, η οποία τον Ιούλιο πέρασε πολλές ημέρες στην ψυχιατρική κλινική νοσοκομείου.

Εργαζόμενη του Thomson Reuters Foundation η Ζαγαρί- Ράτκλιφ συνελήφθη τον Απρίλιο του 2016 την ώρα που αναχωρούσε από το Ιράν όπου είχε πάει με την τότε 22 μηνών κόρη της για να επισκεφθεί την οικογένειά της. Καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση με την κατηγορία ότι προσπάθησε να ανατρέψει το ιρανικό καθεστώς, κάτι που η ίδια αρνείται.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης