Τεθωρακισμένες μονάδες του ουκρανικού στρατού διέσχισαν με ταχύτητα την Πέμπτη αγροτικές περιοχές στο δυτικό τμήμα της χώρας, την ίδια στιγμή που καταδρομείς βρίσκονταν σε θέσεις μάχης, περιμένοντας το σύνθημα για επίθεση.

Τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια ΝΑΤΟ-Ουκρανίας γίνονται στη σκιά της ουκρανικής κρίσης, που έβαλε στον πάγο τις διπλωματικές σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας και Μόσχας-Βρυξελλών. Η προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας, οι ένοπλες συγκρούσεις στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, η κατάρριψη ενός Boeing των Μαλαισιανών αερογραμμών και το ρωσικό εμπάργκο σε ευρωπαϊκά αγροτικά και νωπά προϊόντα είναι ορισμένα μόνο από τα επεισόδια που εκτυλίχτηκαν σε αυτήν την πολύπλευρη διαμάχη, προκαλώντας κατά διαστήματα παγκόσμιο συναγερμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Petro Poroshenko (Πέτρο Ποροσένκο) δήλωσε την Παρασκευή πως τα χειρότερα έχουν περάσει, αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στην πρόσφατη συμφωνία για τη δημιουργία αποστρατικοποιημένης ζώνης 30 χλμ. στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Διαβάστε επίσης:
«Αν θέλει η Ρωσία, μπορεί να φτάσει μέχρι τη Βαρσοβία και το Βουκουρέστι», Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014, 09:41

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης