Επέστρεψε την Τετάρτη στην Κίνα από τις ΗΠΑ όπου είχε διαφύγει ένας καταζητούμενος, ο οποίος θεωρείτο ύποπτος για την υπεξαίρεση ποσού άνω των 28 εκατ. γουάν (περίπου 4,03 εκατ. δολαρίων).

Ο Τζενγκ Τσουανγκουάν, ο οποίος γεννήθηκε το 1957, ήταν πρώην γενικός διευθυντής εταιρείας ακίνητης περιουσίας στην κεντρική επαρχία Χουνάν. Κατηγορείται ότι καταχράστηκε την ηγετική του θέση για να υπεξαιρέσει περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, ενώ το 2015 διέφυγε στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την υπηρεσία που είναι αρμόδια για τον επαναπατρισμό καταζητούμενων και την ανάκτηση περιουσίας, και η οποία τελεί υπό το κεντρικό συντονιστικό όργανο κατά της διαφθοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κινεζική αστυνομία στη συνέχεια ξεκίνησε έρευνα για τον Τζενγκ και ζήτησε από την Interpol να εκδώσει Ερυθρά Αγγελία σε βάρος του.

Ο επαναπατρισμός του Τζενγκ είναι ένα πετυχημένο παράδειγμα της συνεργασίας μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ στον τομέα επαναπατρισμού φυγόδικων, σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία, η οποία πρόσθεσε ότι οι δύο πλευρές έχουν δει θετικά αποτελέσματα από τη συνεργασία τους εφέτος.

Τον Ιούλιο, ο Σου Τσαοφάν, ο βασικός ύποπτος σε μια υπόθεση υπεξαίρεσης 485 εκατ. δολαρίων, τη μεγαλύτερη υπόθεση κλοπής τραπεζικών κεφαλαίων από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας το 1949, επέστρεψε στην Κίνα ύστερα από 17 χρόνια παραμονής στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης