Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα πως επαναπάτρισε οκτώ ρώσους επιβάτες, τρεις από τους οποίους έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό, από το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, που είχε τεθεί σε καραντίνα στο ιαπωνικό λιμάνι της Γιοκοχάμα εξαιτίας της επιδημίας του Covid-19.

«Οκτώ ρώσοι πολίτες, τρεις από τους οποίους είχαν διαγνωσθεί θετικοί στον νέο κορωνοϊό κατά την παραμονή τους στο πλοίο, επέστρεψαν στη Ρωσία» με αεροπλάνο του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων, δήλωσε η Τατιάνα Γκαλικόβα, η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης αρμόδια για την Υγεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι τώρα η Ρωσία δεν είχε πλέον στο έδαφός της ασθενείς του νέου κορωνοϊού αφού την περασμένη εβδομάδα πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο οι μοναδικοί δύο ασθενείς, αμφότεροι κινέζοι υπήκοοι.

«Οι άλλοι ρώσοι πολίτες αρνήθηκαν» να μεταφερθούν, διευκρίνισε η Γκαλίκοβα, την οποία επικαλείται το επίσημο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ενώ συνολικά 24 Ρώσοι περιλαμβάνονταν μεταξύ των επιβατών του Diamond Princess.

Οι οκτώ επιβάτες που επαναπατρίσθηκαν, καθώς και αυτοί που τους απομάκρυναν, «θα τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες σε εξειδικευμένο ίδρυμα» στην πόλη Καζάν (Βόλγας), σύμφωνα με την ίδια πηγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όλοι οι συμπατριώτες μας που επέστρεψαν από τη Ρωσία είναι καλά», διαβεβαίωσε η Γκαλίκοβα υπογραμμίζοντας πως οι τρεις Ρώσοι που διαγνώσθηκαν θετικοί στον νέο κορωνοϊό έχουν «την ελαφρά μορφή της ασθένειας, χωρίς έντονα συμπτώματα ούτε περιπλοκές».

«Ούτε η υγεία τους ούτε αυτή των μελών των οικογενειών τους κινδυνεύουν», δήλωσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης