Την εκτίμηση ότι έως και 300 Σουηδοί ενδέχεται να έχουν ενταχθεί στις τάξεις της οργάνωσης Ισλαμικό Χαλιφάτο εξέφρασε το Σάββατο στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό SR ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Σουηδίας.

«Εκατό περιπτώσεις προσώπων που έχουν φύγει για να συμμετάσχουν στις μάχες έχουν επιβεβαιωθεί, υπάρχουν, επιπλέον, περιπτώσεις που θεωρούνται ύποπτες (…) έπειτα υπάρχουν περιπτώσεις που δεν έχουν καταγραφθεί, με τον αριθμό συνολικά να φθάνει τους 250-300 ανθρώπους» εξήγησε μιλώντας στον SR ο Άντερς Τόρνμπεργκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον ίδιο, ραγδαία είναι η αύξηση του αριθμού των υποψήφιων τζιχαντιστών που εγκαταλείπουν τη χώρα τους για να πάνε στη Συρία.

«Εκεί, ένας συγκεκριμένος αριθμός νεαρών Σουηδών φεύγουν και εκπαιδεύονται σε στρατόπεδα εκπαίδευσης, μαθαίνουν πώς να γίνουν τρομοκράτες, να χρησιμοποιούν εκρηκτικές ύλες και όπλα» πρόσθεσε ο Τόρνμπεργκ.

«Οι ίδιοι ξεπερνούν τα όρια της ανθρώπινης συμπεριφοράς, (…) πολεμούν και σκοτώνουν άλλους ανθρώπους» επεσήμανε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιστρέφοντας στη Σουηδία, ορισμένα από τα πρόσωπα αυτά είναι έτοιμα να διαπράξουν τρομοκρατικές ενέργειες και αποτελούν το αντικείμενο στενής παρακολούθησης από τις Αρχές, διευκρίνισε ο επικεφαλής των σουηδικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Διαβάστε επίσης: Εκατοντάδες Γερμανοί στρατολογούνται στο Ισλαμικό Χαλιφάτο!
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014, 13:24

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης