Σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» βρίσκονται οι αρχές στη Γαλλία ύστερα από την είδηση ότι ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων κοντά στο Βιλιέ-Κοτερέ στα βόρεια της χώρας αναγνώρισε τους δύο άνδρες που καταζητούνται για τη φονική επίθεση στα γραφεία του «Charlie Hebdo» στο Παρίσι.

Ειδικότερα, υποστήριξε ότι είδε τον 34χρονο Σαΐντ Κουασί και τον 32χρονο Σερίφ Κουασί να περνούν από την επιχείρησή του κοντά στην Εν της Πικαρδίας. Ανέφερε μάλιστα πως οι δύο ένοπλοι επέβαιναν σε όχημα, τύπου Renault Clio, στο οποίο δεν ήταν ευδιάκριτες οι πινακίδες κυκλοφορίας. Φορούσαν κουκούλες και έφεραν βαρύ οπλισμό (εκτοξευτήρες ρουκετών και καλάσνικοφ). Οι αρχές εξετάζουν με προσοχή τις πληροφορίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία εντείνονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δύο ενόπλων, που χαρακτηρίζονται οπλισμένοι και επικίνδυνοι. Ο τρίτος δράστης της επίθεσης, ο 18χρονος Χαμίντ Μουράντ, παραδόθηκε τα ξημερώματα στις γαλλικές αρχές.

Σ’ ένα ακόμη αιματηρό περιστατικό, το οποίο πάντως οι αστυνομικοί δεν το συνδέουν με το μακελειό στα γραφεία του «Charlie Hebdo» μια γυναίκα έχασε τη ζωή της το πρωί της Πέμπτης στο κέντρο του Παρισιού από τα πυρά ενόπλου, ο οποίος φορούσε αλεξίσφαιρο, κρατούσε καλάσνικοφ και διέφυγε μέσω του Μετρό.

Διαβάστε επίσης:
Σφίγγει ο κλοιός για τους δολοφόνους, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου 2015, 09:31

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης