Δύο άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής από το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου που προσέκρουσε σε ύφαλο το βράδυ της Παρασκευής πολύ κοντά στο νησί Τζίλιο, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως επισημαίνει εκπρόσωπος της Ακτοφυλακής, το ειδικό συνεργείο των Ολλανδών δυτών, το οποίο επιχειρεί στο ναυάγιο, εντόπισε λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, τοπική ώρα Ιταλίας, (01:00 τα ξημερώματα Κυριακής ώρα Ελλάδος) ένα νιόπαντρο ζευγάρι από τη Ν. Κορέα που είχε παγιδευτεί σε μια από τις καμπίνες του πλοίου.

Ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες οι διασώστες κατάφεραν να τους απεγκλωβίσουν, οδηγώντας τους με ασφάλεια πίσω στην ακτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρόκειται για έναν άνδρα και μια γυναίκα, 29 ετών από τη Ν. Κορέα οι οποίοι παρέμειναν παγιδευμένοι για 26 ώρες περίπου», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ιταλικής Ακτοφυλακής.

Δείτε το video…

Μέχρι στιγμής ο αριθμός των νεκρών έχει φθάσει τους τρεις: δύο Γάλλοι ταξιδιώτες και ένας ναυτικός από το Περού. Ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται στους 67, δύο εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της περιοχής.

Οι Αρχές της Ιταλίας δεν έχουν καταφέρει να ορίσουν τον ακριβή αριθμό των αγνοουμένων και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες κυμαίνονται στους 50 περίπου. Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, είδαν ανθρώπους να πηδούν στη θάλασσα από το κατάστρωμα του πλοίου, επιχειρώντας στη συνέχεια να βγουν κολυμπώντας στην ακτή ενώ για αρκετή ώρα επικράτησαν σκηνές πανικού.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Τεράστιο το ρήγμα στο «Costa Concordia», Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012, 01:27

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης