Μάχη ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο της Ρώμης, καθώς η ιταλική αστυνομία διέλυσε ομάδα 200 ακροδεξιών διαδηλωτών, οι οποίοι πραγματοποίησαν διαμαρτυρία ενάντια στους περιορισμούς που έχει θέσει η κυβέρνηση κατά του Covid-19.

Οι αψιμαχίες ξέσπασαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα γύρω από την εμβληματική Piazza del Popolo της Ρώμης. Στην πλατεία θα γινόταν μια διαδήλωση από το κόμμα Fuerza Nova, του οποίου η ηγεσία υποσχέθηκε να είναι μια ειρηνική πράξη πολιτικής ανυπακοής ενάντια στη «δικτατορία για την υγεία και τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η υπόσχεση παραβιάστηκε από διαδηλωτές λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Ένα πυροτέχνημα στα χρώματα της ιταλικής σημαίας εκτοξεύτηκε στον αέρα και ακολούθησαν και άλλα βλήματα. Η αστυνομία έσπρωξε τους διαδηλωτές έξω από την πλατεία, ενώ επεισόδια έγιναν και γύρω από την Piazza Trilussa.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθησαν οχτώ άνθρωποι και κάποια οχήματα ανετράπησαν και πυρπολήθηκαν. Οι συγκρούσεις στη Ρώμη πραγματοποιήθηκαν μετά από παρόμοιο περιστατικό στη Νάπολη την Παρασκευή το βράδυ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν ώρες μετά την ειρηνική διαμαρτυρία κατά των περιορισμών του Covid-19 στην ιταλική πρωτεύουσα. Η χώρα της νότιας Ευρώπης αγωνίζεται να περιορίσει τη λοίμωξη, η οποία φτάνει καθημερινά σε επίπεδα ρεκόρ. Ωστόσο πολλοί Ιταλοί είναι κουρασμένοι από τα τοπικά μέτρα διακοπής λειτουργίας και απαγόρευσης κυκλοφορίας και αντιτίθενται στα κυβερνητικά σχέδια για περαιτέρω περιορισμούς. Η Ιταλία, έπειτα από ένα lockdown την άνοιξη, υφίσταται ήδη τη χειρότερη οικονομική ύφεσή της μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πηγή: rt.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης