Τρόμος επικράτησε σήμερα το πρωί σε λεωφορείο στο Τελ Αβίβ, όταν ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε τουλάχιστον 10 επιβάτες. Ο δράστης πυροβολήθηκε και συνελήφθη, σύμφωνα με την «Haaretz».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιστατικό σημειώθηκε όταν το λεωφορείο της γραμμής Dan Line 40 βρισκόταν στον δρόμο Begin κοντά στη γέφυρα Maariv. Τρία από τα θύματα μεταφέρθηκαν σε κρίσιμη κατάσταση σε κοντινό νοσοκομείο.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας ενημέρωσε ότι δεν υπήρξαν προηγουμένως απειλές για τρομοκρατικό χτύπημα στο Τελ Αβίβ. Ο Micky Rosenfeld ανέφερε ενώπιον δημοσιογράφων ότι το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως «τρομοκρατική επίθεση»Αμέσως μετά το αιματηρό περιστατικό ακολούθησε καταδίωξη και ο δράστης πυροβολήθηκε στο πόδι κοντά στην οδό Hamasger.

Κοντά στο λεωφορείο εκινείτο όχημα που μετέφερε σωφρονιστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι, όταν αντιλήφθηκαν την επίθεση, κυνήγησαν τον δράστη που προσπαθούσε να διαφύγει και ένας από αυτούς τον πυροβόλησε στο πόδι και τον ακινητοποίησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα τις ισραηλινές Aρχές, ο δράστης, ο οποίος είναι 23 ετών, Παλαιστίνιος από το Τουλκαρέμ της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας ενημέρωσε ότι δεν υπήρξαν προηγουμένως απειλές για τρομοκρατικό χτύπημα στο Τελ Αβίβ. Ο Micky Rosenfeld ανέφερε ενώπιον δημοσιογράφων ότι το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως «τρομοκρατική επίθεση», μεταδίδει η «Haaretz». Όπως αναφέρει το Associated Press, οι ισραηλινές Αρχές θεωρούν ότι ο δράστης ενήργησε μόνος του.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο επιτιθέμενος μαχαίρωσε αρχικά τον οδηγό του λεωφορείου και για τον λόγο αυτόν το θύμα δεν ήταν σε θέση να ανοίξει τις πόρτες του οχήματος, το οποίο ήταν γεμάτο, καθώς το περιστατικό σημειώθηκε σε ώρα αιχμής.

Ένας από τους επιβάτες ήταν εκείνος που τελικά κατάφερε να ανοίξει τις πόρτες, από όπου βγήκαν σε κατάσταση σοκ οι επιβαίνοντες.

Ο δρ Rafi Strugo, ιατρικός διευθυντής της υπηρεσίας «Magen David Adom», είπε ότι οι τραυματίες έφεραν «βαθιά τραύματα από μαχαίρι, κυρίως στο στήθος και στον λαιμό». Πρόσθεσε ότι όσοι μπορούσαν να τρέξουν διέφυγαν σε ακτίνα 50 μέτρων από τον τόπο του συμβάντος.

Η επίθεση εντάσσεται σε σειρά ανάλογων περιστατικών κατά τους τελευταίους μήνες, που χαρακτηρίζονται από την κλιμάκωση της έντασης στη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ.

Τον περασμένο Νοέμβριο μία 25χρονη Ισραηλινή έπεσε νεκρή έπειτα από επίθεση που δέχθηκε σε στάση λεωφορείου στη Δυτική Όχθη. Από την επίθεση είχαν τραυματιστεί άλλοι δύο άνθρωποι, ενώ ο δράστης είχε τραυματιστεί θανάσιμα από πυρά αστυνομικών.

Ένα από τα θύματα της επίθεσης στέκεται αιμόφυρτο στην πόρτα του λεωφορείου

Ο δράστης συνελήφθη

Περιπολικά και ασθενοφόρα στον τόπο του συμβάντος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης