Ένας ένοπλος που εισέβαλε σε υποκατάστημα της τράπεζας CIC στο Παρίσι, το απόγευμα της Παρασκευής κράτησε ομήρους εντός του κτηρίου, τέσσερις εργαζόμενους.

Γύρω στις 17:50 (ώρα Ελλάδας) ο άνδρας, που υπολογίζεται μεταξύ 40 και 50 ετών, μπήκε στο υποκατάστημα, κρατώντας στο χέρι ένα περίστροφο, εγκλωβίζοντας τέσσερις ομήρους, ενώ αργότερα απελευθέρωσε δύο γυναίκες. Μισή ώρα αργότερα, απελευθέρωσε κι έναν άντρα εργαζόμενο, ωστόσο εντός του κτηρίου παρέμεινε για λίγο ακόμα μία γυναίκα η οποία απελευθερώθηκε περίπου στις 20.00 το βράδυ (ώρα Ελλάδος) στη συνέχεια. Κανένας εκ των ομήρων δεν έχει τραυματιστεί και ο δράστης συνελήφθη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή, ζήτησε να διαπραγματευτεί με τις αρχές καθώς και να βρεθεί ένα κατάλυμα για τον ίδιο και για τον γιο του.

Στο σημείο είχε καταφτάσει ισχυρή αστυνομική δύναμη. Σύμφωνα με τη Le Monde, οι αστυνομικοί που είχαν περικυκλώσει το 13ο διαμέρισμα του Παρισιού, υπολογίζονται σε 150. Παράλληλα, διαπραγματευτής της αστυνομίας που μιλούσε μαζί του, ανέφερε πως ήταν ήρεμος, ζήτησε να καπνίσει ένα τσιγάρο και δεν έμοιαζε να θέλει να κάνει κακό. 

Σε συνέντευξη Τύπου που προχώρησαν οι Αρχές μετά τη λήξη της ομηρίας, αναφέρθηκε ότι ο άνδρας αυτός είναι «γνωστός στην Αστυνομία, για το παρελθόν του σε ψυχιατρικές κλινικές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Ένας εκ των ομήρων που απελευθερώθηκε

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης