Ένοπλοι ληστές επιτέθηκαν μέσα σε τρία λεπτά σε χρηματαποστολή στην πίστα ενός διεθνούς αεροδρομίου στο κεντρικό Μεξικό, την ώρα που οι σάκοι με τα χρήματα επρόκειτο να φορτωθούν σε ένα αεροσκάφος, και κατάφεραν να αποσπάσουν λεία ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Η ληστεία σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης γύρω στις 21.00 (06.00 της Πέμπτης ώρα Ελλάδας). Οι ληστές έφθασαν με φορτηγάκι και παραβίασαν τις μπάρες ασφαλείας στην πίστα του αεροδρομίου της Γκουαναχουάτο, εξήγησε η διαχειρίστρια εταιρία του αεροδρομίου, ο Αερολιμενικός Όμιλος του Ειρηνικού (GAP).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπό την απειλή όπλων, οι ληστές άρπαξαν τους σάκους που οι υπάλληλοι του αεροδρομίου ήταν έτοιμοι να φορτώσουν στο αεροπλάνο και στη συνέχεια διέφυγαν παραβιάζοντας τις μπάρες σε ένα άλλο σημείο, και όλα αυτά μέσα σε τρία λεπτά, διευκρίνισαν ο GAP και οι τοπικές αρχές.

Δεν έχει ανακοινωθεί από επίσημη πηγή το ακριβές ποσό που εκλάπη, όμως σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ η λεία ανέρχεται σε περίπου 20 εκατομμύρια πέσος, ή ένα εκατομμύριο δολάρια.

Στις 14 Δεκεμβρίου, μια χρηματαποστολή που μετέφερε 118 εκατομμύρια πέσος (6,2 εκατ. δολάρια) ανακόπηκε από ληστές στην ίδια πολιτεία (Γκουαναχουάτο). Το φορτηγό βρέθηκε αργότερα σφηνωμένο στο έδαφος σε μια κοντινή πόλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Γκουαναχουάτο είναι ένα από τα πιο σημαντικά βιομηχανικά κέντρα του Μεξικού, με πολλά εργοστάσια αυτοκινήτων, αεροναυτικής και βαριάς βιομηχανίας.

Οι δραστηριότητες αυτές καθώς και η παρουσία σημαντικών ενεργειακών υποδομών, έχουν προσελκύσει εγκληματικές οργανώσεις με τους συνακόλουθους εκβιασμούς, απαγωγές και κλοπές καυσίμων, σύμφωνα με τις αρχές.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης