Εισαγγελέας δολοφονήθηκε από ένοπλους σε πόλη του Ισημερινού η οποία συγκαταλέγεται σε αυτές που αντιμετωπίζουν το οξύτερο πρόβλημα εξαιτίας της βίας συμμοριών, την ημέρα που η γενική εισαγγελέας της χώρας δέχθηκε απειλές, ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Ο εισαγγελέας Λεονάρντο Παλάσιος υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη «στην επίθεση που διαπράχθηκε εναντίον του» στη Ντουράν, κοντά στη Γουαγιακίλ, ανέφερε η εισαγγελία μέσω Twitter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε ότι η επίθεση έγινε αφού ο εισαγγελικός λειτουργός συμμετείχε σε «ακροαματική διαδικασία σε βάρος δύο κατηγορουμένων για φόνο».

Καθώς οδηγούσε ασημί σεντάν, οι δράστες τον αναχαίτισαν και άνοιξαν πυρ.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γραμματέας του εισαγγελέα που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο δεν τραυματίστηκε, δήλωσε στον Τύπο ο αρχηγός της αστυνομίας της Ντουράν, ο Χόρχε Χαδάθι.

Η δολοφονία του εισαγγελέα Παλάσιος έγινε την ίδια ημέρα που η γενική εισαγγελέας του Ισημερινού, η Ντιάνα Σαλασάρ, δέχθηκε απειλές κατά της ζωής της με βίντεο που εστάλη μέσω WhatsApp.

Στο βίντεο, που μεταδόθηκε από ΜΜΕ της χώρας της Λατινικής Αμερικής, εικονίζονται έξι πρόσωπα οπλισμένα με τουφέκια, ντυμένα στα μαύρα, με καλυμμένα πρόσωπα.

 

«Θα πας να γιορτάσεις κάτι, δεν θέλω να σου χαλάσω τη γιορτή σκοτώνοντας την κόρη σου», ακούγεται να λέει άνδρας στο βίντεο που έλαβε η εισαγγελέας, γνωστή επειδή είχε ασκήσει δίωξη στον πρώην πρόεδρο Ραφαέλ Κορέα (2007-2017) για διαφθορά.

Ο Ισημερινός είναι αντιμέτωπος με ραγδαία αύξηση της βίας που συνδέεται με τις συγκρούσεις συμμοριών και τη διακίνηση ναρκωτικών, με τον δείκτη των ανθρωποκτονιών να έχει φθάσει τις 25 ανά 100.000 κατοίκους.

Το 2022, δύο εισαγγελείς και δικαστής δολοφονήθηκαν σε διαφορετικές περιοχές της χώρας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης