Δημοσιογράφος ραδιοφωνικού σταθμού δολοφονήθηκε από ένοπλους μπροστά στο σπίτι του σήμερα στο κεντρικό τμήμα των Φιλιππίνων, ανακοίνωσε η αστυνομία, σε μια χώρα όπου εργαζόμενοι σε μέσα ενημέρωσης γίνονται συχνά στόχοι δολοφονικών ενεργειών και εκφοβισμών.

Ο Κρεσενσιάνο Μπουντουκίν, 50 ετών, δολοφονήθηκε από ένοπλους που κινούνταν με μοτοσικλέτα στην Καλαπάν, στην επαρχία Ανατολικό Μιντόρο, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σάμιουελ Ντελορίνο, αξιωματικός της αστυνομίας της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ένας από τους εκτελεστές σκοτώθηκε όταν γιος του Μπουντουκίν τον χτύπησε με το αυτοκίνητό του καθώς προσπαθούσε να απομακρυνθεί από τον τόπο του εγκλήματος, «ο άλλος ύποπτος μπόρεσε να διαφύγει. Η επιχείρηση έρευνας βρίσκεται σε εξέλιξη», είπε ο Ντελορίνο.

Ο Κρεσενσιάνο Μπουντουκίν είναι ο τρίτος δημοσιογράφος που δολοφονήθηκε στις Φιλιππίνες αφότου ανέλαβε την εξουσία ο πρόεδρος Φέρντιναντ Μάρκος ο νεότερος, τον Ιούνιο του 2022.

Την 3η Οκτωβρίου, ο δημοσιογράφος του ραδιοφώνου Πέρσιβαλ Μαμπάσα δολοφονήθηκε σε συνοικία της Μανίλας καθώς πήγαινε στη δουλειά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης