Οι πέντε ενήλικοι, από τους συνολικά έξι συλληφθέντες, που είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία ότι βίασαν και σκότωσαν την 23χρονη φοιτήτρια–απεβίωσε μεταγενέστερα– θα εμφανιστούν αύριο Δευτέρα ενώπιον δικαστή για πρώτη φορά. Η αστυνομία στο Νέο Δελχί ανακοίνωσε πάντως ότι «έχει στην κατοχή της «ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος και των 5» ενώ δημοσίευσε τα ονοματεπώνυμά τους.

Κατά την μεταφορά των κρατούμενων στο δικαστήριο έχει ήδη ληφθεί η πρόνοια τα αστυνομικά μέτρα να είναι «αυστηρότατα», είπε μια αστυνομική πηγή στο Γαλλικό πρακτορείο. Το πολύ βαρύ κατηγορητήριο (θεωρητικά επισύρει την θανατική ποινή) περιλαμβάνει τις κατηγορίες της απαγωγής και της ληστείας, αναφέρει από την πλευρά της δικαστική πηγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο βιασμός της άτυχης φοιτήτριας έγινε εντός λεωφορείου την 16η Δεκεμβρίου, ενώ στη συνέχεια οι δράστες την κακοποίησαν με βάναυσο τρόπο, προσπαθώντας ακόμα και να την χτυπήσουν με το λεωφορείο.

Και οι πέντε υπόδικοι είναι μόνιμοι κάτοικοι της ινδικής πρωτεύουσας ενώ κανένας δεν είναι μεγαλύτερος από 35 ετών. Ο έκτος στη σειρά ενεχόμενος στον ομαδικό βιασμό -κατά την αστυνομία- είναι 17χρονος. Ως εκ τούτου, ο ανήλικος θα παρουσιαστεί ξεχωριστά στη δικαιοσύνη, ενώπιον του δικαστή αρμόδιου για ανήλικους κακοποιούς.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης