Η Αυστρία θα ενισχύσει την υποχρέωση της χρήσης μάσκας και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης σε δημόσιες εκδηλώσεις και στα εστιατόρια από τη Δευτέρα απέναντι στην αύξηση των κρουσμάτων της επιδημίας Covid-19 στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς.

Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε καταστήματα, σε όλα τα μέσα μεταφοράς και στα σχολεία εκτός των σχολικών τάξεων από τη Δευτέρα, είπε. Οι ιδιωτικές εκδηλώσεις δεν θα περιλαμβάνουν παρά 50 συμμετέχοντες σε εσωτερικούς χώρους και 100 σε εξωτερικούς. Οι επαγγελματικές εκδηλώσεις με καθήμενους θα είναι περιορισμένες στους 1.500 συμμετέχοντες σε εσωτερικούς χώρους και 3.000 σε εξωτερικούς χώρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ημερήσιος αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξάνεται σταθερά από τα τέλη του Ιουνίου και έφτασε χθες τα 644 κρούσματα, στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του Μαρτίου, όταν ο αριθμός των κρουσμάτων είχε αρχίσει να μειώνεται χάρη στην εφαρμογή μέτρων εθνικού lockdown.

«Ακριβώς επειδή το καλοκαίρι πήγε καλά και οι άνθρωποι δεν το πιστεύουν ότι οι αριθμοί αυξάνονται και πάλι, απευθύνω έκκληση σε όλους μας να πάρουμε την κατάσταση στα σοβαρά» δήλωσε ο Σεμπάστιαν Κουρτς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης