Ταξιδιωτική οδηγία για πιθανή τρομοκρατική επίθεση στη Βόρεια Μακεδονία εξέδωσε η βουλγαρική κυβέρνηση, στον απόηχο προειδοποίησης περί κινδύνου τρομοκρατικής επίθεσης του ISIS από το σκοπιανό Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και την πρεσβεία των ΗΠΑ στα Σκόπια.

Την Κυριακή, το Υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας προειδοποίησε τους Βούλγαρους πολίτες που επισκέπτονται τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας τις επόμενες ημέρες να λαμβάνουν υπ’ όψιν τις επίσημες προειδοποιήσεις για αυξημένο ρίσκο τρομοκρατικών επιθέσεων. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή το Υπουργείο Εσωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας ανακοίνωσε πως διαθέτει πληροφορίες περί εξτρεμιστικών στοιχείων που συνδέονται με το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος, τα οποία σχεδίαζαν τρομοκρατική ενέργεια.

Αστυνομικοί έκαναν έρευνες σε πολλές τοποθεσίες και κατασχέθηκαν «αντικείμενα» και «μηχανήματα» που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη διάπραξη μιας επίθεσης.

Η κυβέρνηση δεν έδωσε καμία άλλη διευκρίνιση για την επιχείρηση αυτή και τις προθέσεις των υπόπτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο αργότερα και η πρεσβεία των ΗΠΑ εξέδωσε ανακοίνωση, προειδοποιώντας για το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης.

Τόνισε ότι «τρομοκρατικές οργανώσεις και μεμονωμένα στοιχεία που εμπνέονται από την εξτρεμιστική ιδεολογία σκοπεύουν να επιτεθούν σε πολίτες, συμπεριλαμβανομένων πολιτών των ΗΠΑ στο εξωτερικό».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης